Kontroller adgangen til dit bookingsystem
I de fleste tilfælde er det en fordel at indsætte en begrænsning, så ikke alle har adgang til dit bookingsystem, eller kan se alle bookingdetaljer. Bookingsystemet giver dig mulighed for præcist at specificere, hvem der har adgang til dit bookingsystem. Derud over kan du fastsætte hvilke informationer, der kan ses offentligt, og hvem, der kan lave ændringer i bookingerne. Denne guide viser dig, hvordan du styrer adgangskontrollen, som ellers er et af de mere komplekse områder i dit nye kalender- og bookingsystem. Derfor kan det klart anbefales, at du tænker på dine kunder eller brugere, så bookingsystemet bliver så kundevenligt som overhovedet muligt. Undgå med andre ord at sætte kundefjendtlige spærringer op i bookingprocessen.
Tre typer brugere
Når det kommer til kontrol af adgang til dit bookingsystem, så skelner SuperSaaS imellem tre typer brugere: Administrator (som der kun er én af), brugere, og superbrugere. Hver konto har som nævnt kun én administrator, og det er som hovedregel den person som har oprettet og vedligeholder SuperSaaS kontoen. En administrator har fuldt kontrol over hele kontoen inklusiv den online kalender, opsætning generelt og bookinger.
‘Brugere’ er personer, der booker online, eksempelvis: Kunder, medlemmer eller studerende. Du kan enten kræve af dine brugere at registrere sig før en booking kan ske, eller tillade online booking uden login. Hvis din konto har flere kalendere, skal brugerne kun registrere sig én gang for at få adgang til alle dine kalendere.
Som administrator kan du oprette superbrugere og give superbrugerne flere rettigheder end almindelige brugere. Herved kan superbrugerne eksempelvis lave bookinger på vegne af medlemmer af et fitness studio.
Hvem kan tilmelde sig?
Opsætning vedrørende hvordan personer kan registrere sig for at få adgang til dit bookingsystem styrer du ved at klikke på Adgangskontrol, som du finder i dit SuperSaaS kontrolpanel. Venligst vær opmærksom på, at denne opsætning kun er relevant, hvis du ønsker, at eksempelvis dine kunder eller medlemmer skal registrere sig. Det er irrelevant, hvis du tillader bookinger uden at der skal logges ind. Via adgangskontrol kan du også konfigurere registreringsprocessen. Eksempelvis, hvilke trin kræves for registrere sig i dit online bookingsystem? Venligst også læg mærke til, at alle brugerne på din SuperSaaS konto har adgang til alle dine kalendere på denne administratorkonto. Hvis du foretrækker at bruge en anden registreringsproces i de forskellige kalendere du har, kan du blot oprette flere SuperSaaS administratorkonti. Alternativt kan du holde registreringsprocessen adskilt i forskellige kalendere.
Hvad kan brugerne gøre i min kalender?
Om du ønsker brugerregistrering eller ej, fastsætter du via fanebladet ‘Adgang’, når du er i gang med at konfigurerer din kalender. Her kan du også definere, hvad brugerne og superbrugerne skal have lov til at gøre i dit online bookingsystem. Det inkluderer også, om brugerne selv skal have mulighed for at opdatere og slette egne bookinger. På dette faneblad kan du også fastsætte hvilke informationer, som må ses af personerne, der booker. Eksempelvis kan du begrænse de synlige bookingdetaljer, så brugerne kun kan se egne bookingdetaljer. Selvom brugerne er begrænset i mængden af offentlig tilgængelige informationer kan du som administrator næsten altid se alle informationer.